4.5.2016. 14:06
0
Aplikacije koje štede novac na putovanjima
Zahvaljujući pametnim telefonima i aplikacijama, možete da uštedite na putovanjima, a evo i kako!

Besplatne mape

Postoji mnogo načina da nađete mape onlajn, ali to znači da vam je potrebna Internet veza. Sa druge strane, aplikacija Maps.me će vam omogućiti da mape koristite oflajn, odnosno kada niste povezani sa Internetom. Na ovoj aplikaciji pronaći ćete turističke atrakcije, lokalne bolnice, parkinge...

Jeftina hrana

Brojne su aplikacije koje bi mogle da vam pomognu da nađete jeftiniju hranu i piće na putovanju. Voucher Cloud će vam pokazati jeftiniju ponudu u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Holandiji. Za Ameriku je dobra aplikacija Foursquare će pomoći korisniku da pronađe lokalne restorane u kojima su piće i hrana na akciji, a aplikacija Happy Hour Finder će vam pokazati u kojim pabovima i barovima je kada happy hour (jeftinije piće).

Obilazak

Viator je korisna aplikacija koja će vam pomoći da saznate gdje možete da kupite najjeftinije karte za turistički obilazak neke destinacije, ulaznice za galerije, muzeje... Osim toga, ova aplikacija prikazuje i mapu, na kojoj možete da vidite turističke atrakcije najbliže mjestu na kojem se nalazite.

Besplatan Wi-Fi

Korišćenje smartfona u inostranstvu može da bude veoma skupo, pa je najbolje što možete da uradite da potražite besplatan Wi-Fi. Aplikacija Wi-Fi Finder je dostupna u 114 zemalja, a pretražiće najbližu otvorenu Wi-Fi mrežu i usmjeriće vas ka njoj. Ovu aplikaciju možete da "skinete", tako da čak i kada ste oflajn možete da pronađete besplatan Internet.

Jeftiniji smještaj

Hotel Tonight je aplikacija koja će vam pomoći da pronađete jeftiniji smještaj na putovanjima. Hoteli podatke o slobodnim sobama prosljeđuju aplikaciji, tako da korisnici mogu da pronađu odlične "last minute" ponude. Na aplikaciji su dostupni i skromniji i luksuzni hoteli.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.