29.7.2016. 17:08
0
Prisma: Stiže opcija obrade video zapisa
Aplikacija za obradu fotografija, Prisma, za kratko vrijeme je zadivila veliki broj fanova širom svijeta, postavši uz Pokemon Go najveći hit među korisnicima smartfona ovog ljeta.
Od izlaska u junu, aplikacija je korišćena za “umjetničku” obradu preko 400 miliona fotografija, a iz firme koja stoji iza popularne alatke, Prisma Labs-a, stižu informacije o planovima za dodavanje sličnih mogućnosti i pri obradi video sadržaja.

Do komercijalnog lansiranja novog sadržaja, kako kažu iz ruske kompanije, proći će još nekoliko nedjelja uz napomenu da tehnologija za obradu videa postoji, ali da kompanija trenutno radi na unaprjeđenju računarske infrastrukture koja bi podržala velike zahtjeve i kompleksnost sistema.

Pošto je lansirana, aplikacija je preuzeta na oko 16 i po miliona iOS uređaja, a nakon izlaska za Android sisteme prošle nedjelje zabilježila je oko dva miliona preuzimanja po danu. Za sad, Prisma nudi tridesetak besplatnih efekata koji mogu transformisati vaše fotografije u umjetnička djela.

Posljednjih dana pojavile su se informacije da je kompanija Facebook zainteresovana za kupovinu aktuelne aplikacije.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.