31.7.2016. 9:52
0
Sljedeće sedmice stiže moćni Samsung Galaxy Note 7
Južnokorejski gigant Samsung će u utorak u Njujorku predstaviti svoj novi model iz Note serije – Galaxy Note 7.

Sudeći po svim informacijama, Note 7 će biti uređaj nevjerovatnih karakteristika. Uprkos upornim glasinama o 6GB RAM memorije, izgledi su da će ovaj telefon doći sa 4GB RAM-a i dvije varijante procesora - Exynos 8893 sa osam jezgara takta do 2.3GHz i Qualcomm Snapdragon 820 (za američko tržište). Podrška za SD kartice se vraća, a telefon će imati 64, odnosno 128GB interne skladišne mermorije.

5.7 inčni, QHD Amoled ekran štitiće novi Gorilla Glass pete generacije, koji će biti “zakrivljen” na bokovima poput Samsung Edge S7, a verzije sa ravnim ekranom neće biti.
 
Reklama za Note 7, prikazana u Južnoj Koreji, snažno je nagovijestila da će Samsungov novi flagship smartfon biti otporan na vodu i prašinu. S Pen će takođe biti vodootporan i navodno će imati i mogućnost pisanja dok je telefon mokar ili pod vodom.

Note 7 će posjedovati bateriju kapaciteta tri i po hiljade miliamper časova. Kad je riječ o optici Note 7 dolazi sa zadnjom kamerom od 12 megapiksela i prednjom, selfi kamerom od pet megapiksela.
 
Smartfon će pokretati Android Marshmallow 6.0.1, a podržavaće USB port tipa C. Značajan sigurnosni novitet je skener zjenice, uz skener otiska prsta koji je bio prisutan i na prethodniku, Samsung Galaxy Note “petici”.

(Anesa Agović / CDM)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.