1.9.2016. 15:48
0
Smartphone koji košta šest eura?
Indija je drugo najveće svjetsko tržište pametnih telefona na svijetu u okviru kojeg se samo u jednom kvartalu proda više od 25.000.000 uređaja.
 Iz tog razloga je izuzetno teško upasti u igru gdje velike kompanije poput Samsunga uspješno prodaju telefone po cijeni od 100 eura.

Ipak, ChampOne tvrdi da će svoj Android telefon prodavati za samo šest eura. Uređaj kompanije ChampOne, koji će nositi ime C1, spada u grupu srednjih telefona sa 5-inčnim HD ekranom, skenerom za otisak prsta, 2 GB RAM-a, kamerom od osam megapiksela i procesorom od 1,3 Ghz. 

Njen tvorac, kompanija ChampOne, tvrdi da će C1 na dan početka prodaje koštati samo šest eura. Ovu cijenu će sebi obezbjediti osobe koje budu prethodno poslale prijavu na stranici kompanije, dok će u kasnijoj regularnoj prodaji cijena skočiti na nešto više od 100 eura. 

Marketinški potez je ime firme ChampOne stavio u fokus, ali treba istaći da ovakav početak prodaje nije nikakva inovacija i da je najmanje jedna kompanija već bezuspješno pokušala da izvede ovu PR 'vratolomiju'.

(CDM/Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.