2.9.2016. 19:06
0
Samsung zbog velikog sigurnosnog problema s tržišta povlači svoj popularni model
Tehnološki div povukao je s tržišta svoju novu perjanicu Galaxy Note 7 zbog izvještaja da su se neki od premium uređaja zapalili zbog problema s baterijom. Kompanija je objavila da će kupci koji su već kupili uređaj moći vratiti ‘stari’ i dobiti novi. Ta bi ih odluka mogla stajati stotine miliona dolara.

“Primili smo nekoliko izvještaja o eksploziji baterije na Noteu 7 i potvrđeno je da je problem u bateriji”, rekao je novinarima predsjednik Samsung mobilnog poslovanja Koh Dong-jin.
 
Kompanija kaže da će im trebati oko dva tjedna da se pripremi za zamjenu uređaja.
Prema Samsungu, prodaja telefona je do sada krenula u 10 zemalja, ali s različitim dobavljačima baterije.

Sigurnost na prvom mjestu
Iako izuzetno neobična odluka tehnološkog giganta koji se odlučio na povlačenje uređaja zbog svega “nekoliko” incidenata, odluka je ipak razumljiva. Samsung kaže da je ukupno prijavljeno 35 slučajeva širom svijeta.

“Samsung je predan proizvodnji najkvalitetnijih proizvoda, a mi svaku prijavu incidenta s našim cijenjenim kupcima shvatamo vrlo ozbiljno”, stoji u saopćenju tvrtke. “Kao odgovor na nedavno prijavljene slučajeve novog Galaxy Note 7, proveli smo temeljitu istragu i otkrili problem u bateriji”.

“Trenutno se provodi temeljita inspekcija s našim dobavljačima kako bi se utvrdile eventualne greške s baterijama na tržištu. Međutim, zbog toga jer sigurnosti naših klijenata apsolutni prioritet Samsunga, prestajemo s prodajom Galaxy Note 7”, navodi se.

Ugroženo poslovanje
Dok analitičari očekuju da će se situacija s Noteom 7 brzo riješiti, ovi veliki problemi mogli bi ugroziti oporavak mobilnog dijela Samsunga nakon niza uspješnih proizvoda koji su zaustavili pad tržišnog udjela vodećeg proizvođača pametnih telefona.

Južnokorejska kompanija, koja je praktički sve svoje nade položila u Note 7, i dalje ima jak prodajni zamah u drugoj polovici godine, posebice u odnosu protiv Applea, koji bi svoj novi iPhone trebao predstaviti sljedeće sedmice.

“Svjesni smo neugodnosti do kojih ova odluka može dovesti na tržištu, ali moramo se osigurati da će Samsung nastaviti isporučivati proizvode najviše kvalitete našim klijentima. Blisko surađujemo s našim partnerima kako bi se osiguralo da zamjena prođe što ugodnije i učinkovitije”, dodaje se u saopćenju iz Samsunga, prenosi Net.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.