4.9.2016. 14:00
0
Vlasnici iPhonea 6 tuže Apple jer im mobiteli „umiru“
Radi se o strukturnoj pogrešci u Iphoneima 6 i 6s, koji se s vremenom sve više savijaju, posebno ako ih se nosi u stražnjem džepu hlača.

Takozvana ‘bolest dodira’ pretvorila je brojne iPhone šestice u bezvrijedne komade smeća, piše Mirror.
 
Problem je prvi puta uočen prošle sedmice, a sve se veći broj korisnika ovog popularnog telefona žali kako im se na vrhu ekrana pojavi treptajuća siva crta. Uskoro nakon toga, ekran potpuno prestane raditi, zbog čega cijeli iPhone postane beskorisan.
 
Radi se o strukturnoj pogrešci u Iphonima 6 i 6s, koji se s vremenom sve više savijaju, posebno ako ih se nosi u stražnjem džepu hlača.
 
Smatra se kako so savijanje dovodi do gubitka veze između touchscreena i logičke ploče.
Problem je popravljen ugrađivanjem ojačanog stražnjeg kućišta na iPhone 6 Plus i 6s Plus, ali to ne pomaže vlasnicima originalnih 6 i 6s, prenosi Tehnoklik.
 
Zbog toga se sve češće podižu tužbe.


(Anesa Agović)

KvariPhone
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.