15.9.2016. 15:31
0
Slovenačka aviokompanija zabranila korištenje Galaxy Note 7 na svojim letovima
Slovenačka aviokompanija Adria Airways zabranila je upotrebu najnovijeg Samsungovog pametnog telefona Galaxy Note 7 na svojim letovima zbog sigurnosnih razloga, javlja Anadolu Agency (AA).
Iz kompanije su u četvrtak saopštili da uređaj Galaxy Note 7 treba biti isključen tokom čitavog leta, da se ne može puniti tokom leta i da ga ne bi trebalo stavljati u pregledani prtljag. Iz Adria Airwaysa dodaju da je odluka u skladu sa preporukama koje je izdala Agencija za bezbjednost saobraćaja, koja je izdata nakon izvještaja o desetinama slučajeva u kojima je telefon eksplodirao ili se zapalio zbog kvara na bateriji.

Samsung je povukao 2,5 miliona telefona Galaxy Note 7 nakon što se nekoliko desetina ovih uređaja zapalilo ili eksplodiralo, vjerovatno zbog fabričke greške.

Vazduhoplovne vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji i Evropi pozvale su putnike da ne koriste ili pune Samsungove modele telefona Note 7 tokom letova i da ih ne stavljaju u pregledani prtljag.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.