11.10.2016. 22:28
0
Samsung objavio prekid proizvodnje smartphona Galaxy Note 7
Južnokorejski tehnološki gigant Samsung saopćio je u utorak da više neće proizvoditi svoj najčuveniji smartphone Galaxy Note 7, nakon niza sigurnosnih propusta koji su ugrozili ovog vodećeg svjetskog proizvođača smartphona.

- Prekidamo s Galaxy Note 7, trajno zaustavljamo proizvodnju - izjavio je portparol kompanije.

Galaxy Note 7, prema brojnim izvještajima, zahvaća vatra, odnosno zapali se, a tu se ubrajaju i aparati za koje je javljeno da ih je Samsung zamjenio sigurnijim verzijama.

Tokom dana Samsung je suspendovao globalnu prodaju smartphona  s trenutnim stupanjem na snagu i savjetovao je korisnike da isključe aparate i predaju ih firmi radi zamjene. 

- Zbog činjenice da je sigurnost koprisnika naš najviši prioritet, Samsung će tražiti od trgovinskih partnera širom svijeta da prekinu s prodajom i zamjene Galaxy Note 7 dok je istraga u toku - saopćila je kompanija. 

Vrijednost dionica Samsunga na korejskoj berzi pala je za osam posto nakon današnjih objava, što bi moglo ozbiljno naškoditi šansama korejske firme da nadmaši američku firmu Apple na tržištu smartphona najviše klase.  

Sudeći po Korejskoj agenciji za tehnologiju i standarde (KATS) "postoji mogućnost nove vrste defekta na mobitelima osim onih na baterijama", koje je Samsung naveo kao početni uzrok pregrijavanja aparata.

Samsung je započeo prodaju smartphona 19. augusta, ali je objavio povlačenje 2,5 miliona mobitela sa svjetskog tržišta u septembru nakon izvještaja da je jedan aparat zahvatila vatra.

Samsung je jedan od najbitnijih južnokorejskih "chaebola"  ili konglomerata kojima upravljaju porodice, među kojima su LG, Hyundai i Hanjin grupa, koja posjeduje Korean Air, prenosi dpa.

(FENA) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.