15.10.2016. 9:43
0
Nove verzije IOS-a omogućavaju slanje rukom pisanih poruka
Vaš iPhone ima verziju iOS-a 10.0 ili novije? Odlično! Možete da koristite značajno poboljšane i potpuno nove opcije u aplikaciji za poruke, pa tako i da se pohvalite svojim krasnopisom.

Ako imate Appleov pametni telefon s iOS-om 10.0 ili novijim, moći ćete i da pišete i da šaljete rukom pisane poruke. Vlasnici uređaja sa starijim izdanjima moći će da prime takve poruke i da ih vide, ali ne i da ih pišu.

Ako imate uređaj s iOS-om 9 i starijim izdanjima takođe nećete moći da vidite animirane poruke, već samo poruku kao sliku. Isto vrijedi i za vaše kontakte koji nemaju iPhone ili su isključili iMessage.

Kako bi pisali ručno po telefonu dovoljno je otvoriti aplikaciju Messages i odabrati bilo koju konverzaciju. Postavite iPhone u vodoravan položaj. Polje za unos nazvano Handwriting bi trebalo da se pojave automatski.

Pri dnu ćete naći nekoliko unaprijed napisanih poruka. Svoju poruku možete da ispišete prstom ili olovkom s gumenim vrhom za pisanje po ekranu. Korisnički interfejs je vrlo jednostavan i ne nudi mogućnost formatiranja teksta.

Ukoliko vam zatreba još prostora za tekst, povucite s dva prsta po ekranu prema lijevo ili kliknite na malu strelicu. Dobićete nešto dodatnog prostora na desnoj strani. Ipak, ne očekujte da ćete moći da ispišete roman.

Ako poželite da isključite opciju ručnog pisanja, dodirnite sličicu tastature u donjem desnom uglu ekrana. Kad to učinite, trebalo bi da se pojavi uobičajena horizontalna tastatura.

(CDM/Alen Avdić)

 
PorukeiOS
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.