17.2.2017. 14:07
0
Mobilna aplikacija kao veza građana i Gradske uprave Beča
Grad Beč osmislio je još jednu pogodnost za svoje stanovnike. Aplikacijom "Reci Beču!" u 30 sekundi preko smartphonea građani mogu gradskoj upravi prijaviti zabrinutost, opasnost ili kvar u gradu.

S nekoliko klikova poruke se mogu poslati brzo i bez registracije. Aplikacija prvo provjeri da li je bilo sličnih poruka te da li je gradska uprava već upoznata s tim problemom u gradu. Obavijesti su prikazane po listama ili planu grada. Korisnici mogu druge obavijesti podržati i "pratiti" ih.

Gradska uprava prijave obrađuje veoma brzo i informira pomoću obavijesti na aplikaciji o aktuelnom statusu. Uspjeh ovoj aplikaciji će omogućiti dobro razvijena Wi-Fi mreža po cijelom gradu.

Beč važi i za "IT glavni grad". Oko 50.0000 je uposlenih u informatičkom i telekomunikacijskom sektoru u više od 5.000 preduzeća koja ostvaruju promet od skoro 20 milijardi eura, saopćeno je iz Ureda Grada Beča - EUROCOMM-PR Sarajevo.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.