3.3.2017. 12:59
0
Pola Kineza koristi mobilne telefone za pristup internetu
Oko 695 miliona Kineza ili polovina stanovništva koristilo je, zaključno sa krajem 2016. godine, mobilne telefone za pristup internetu.

Broj Kineza koji je "surfovao" internetom koristeći svoje telefone povećan je za više od deset odsto godišnje u posljednje tri godine, navedeno je u zvaničnim kineskim podacima. 

Tokom protekle godine, broj Kineza koji je koristio mobilne telefone za usluge plaćanja dostigao je 469 miliona, što je porast za 31,2 odsto u odnosu na 2015. godinu. 

Kineski korisnici interneta dostigli su 731 milion, što čini 53,2 odsto ukupnog broja stanovnika. Ta stopa je za 3,1 odsto veća od globalne stope, te za 7,6 odsto od azijske. 

Tokom 2016. godine korisnici interneta u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta koristili su vladine usluge putem interneta češće nego što su posjećivali servisne centre ili pozivali linije za pomoć. 

Podaci pokazju da je širenje pokrivenosti internetom pomoglo poboljšanju životnog standarda stanovništva, te podstaklo imejl trgovinu, prenose portali. 

Broj Kineza koji su putem interneta naručivali dostavu hrane dostigao je 209 miliona, zaključno sa decembrom 2016. godine, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu za čak 83,7 odsto. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.