15.9.2017. 22:40
0
Google će 4. oktobra predstaviti svoje Pixel pametne telefone
Google je zvanično objavio da je 4. oktobar datum kada će prestaviti nove modele Pixel pametnih telefona.

U zanimljivom teaser videu koji su objavili u (Googleovom) pretraživaču postavljaju pitanja “Šta nije u redu s baterijom na mom telefonu?”, “Zašto nikada nemam dovoljno memorije?”, “Zašto su fotografije mutne?”, “Zašto je spor i ne razumije me?” i slično, pa na osnovu ovog videa da naslutiti šta pripremaju – pametne telefone sa snažnim baterijama, odličnim kamerama s velikom količinom memorije za smještaj podataka, podršku za Googleov Assistent i slično.
 
Pixel 2, za čiji je razvoj zadužen HTC, će imati 4,97 inčni ekran Full HD rezolucije i dizajnom će biti sličan prvom modelu, dok bi Model XL trebao biti premiuim uređaj s ekranom bez rubova dijagonale 5,99 inča uz 1440p rezoluciju…

Oba Pixela pokretat će Qualcommov Snapdragon 835 procesor, a iako nijedan model, prema dosadašnjim informacijama, vjerovatno neće imati dvije zadnje kamere, kvaliteta fotografija trebala bi biti vrhunska, posebno u uslovima slabog osvjetljenja.

Od ostalih informacija koje kruže oko ovih telefona, treba spomenuti stereo zvučnike na modelu XL i vodootpornost, a prema Evanu Blassu, novi Pixeli neće imati klasični izlaz za slušalice.

(Merima Druškić)

Google
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.