2.10.2017. 14:14
0
Cijeli svijet pogrešno izgovara ime iPhonea X
Jedan od tri nova flegšip telefona kompanije Apple – iPhone X, predstavljen je na specijalnom događaju 12. septembra riječima “Ovo je iPhone deset”.
“X” se odnosi na rimski simbol kojim se označava broj 10, a ne slovo “eks” u engleskoj abecedi, što je sasvim logično ako se uzme u obzir da je telefon predstavljen na 10-godišnjicu objavljivanja prvog iPhone modela.

Ipak, ljubitelji tehnologije širom svijeta nikako ne mogu da se natjeraju da izgovore “ten” umjesto “eks”, bilo iz zabune, zbog ličnih preferencija ili sopstvene tvrdoglavosti.

Brandon, menadžer prodavnice AT&T, navodi da ne ispravlja mušterije prilikom kupovine.

“Zove se ‘deset’, a kupci uporno traže ‘eks’, ali mi se ne bunimo”, rekao je.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.