13.10.2017. 17:44
0
Stigle prve glasine o sljedećoj generaciji iPhone uređaja
Prošlo je svega mjesec dana otkako je predstavljena nova generacija iPhone telefona, a glasine o modelima za narednu godinu su već tu.
Nasljednik iPhonea osam će najvjerovatnije imati ekran koji se proteže od ivice do ivice telefona, slično iPhoneu X, piše Wall Street Journal.

Tačnije, Apple navodno radi na razvoju LCD ekrana zvanih “Full Active LCD”, koje proizvodi kompanija Japan Display.

Ova vrsta ekrana je jeftinija i proizvodi se u većem broju od OLED ekrana, što znači da Apple 2018. najvjerovatnije neće imati probleme sa nabavkom sa kakvima se suočio ove godine.

Jedan od modela koji će biti predstavljeni naredne godine takođe bi trebalo da ima ekran duži od šest inča, s obzirom na to da je Apple već naručio takve ekrane od kompanije Japan Display, tvrdi Korea Herald.

Slične glasine preneo je i ET News, koji navodi da Apple sprema još veći uređaj od iPhonea X. Iako je Apple od kompanije Samsung Display naručio OLED ekrane veličine 5.28, 5.85 i 6.46 inča, narudžbina najmanjih ekrana je na kraju otkazana.

Ekran veličine 6.46 najvjerovatnije će, dakle, pripasti nasljedniku iPhonea X, koji posjeduje OLED ekran od 5.8 inča, prenosi CDM.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.