23.12.2017. 21:54
0
Ovo je novi Samsung Galaxy S9, slike izašle prije premijere
Bilo je već nagađanja kako će izgledati novi Samsung Galaxy S9 koji bi trebalo da bude predstavljen u februaru, ali sada su stigle i fotografije i detalji oko specifikacija.

Kako prenosi Forbs od “uvijek pouzdanog” izvora MobileFun, pred nama je novi Samsungov telefon – Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus.

Evo šta oni tvrde: telefon će imati u odnosu na S8 veću bateriju, ovog puta kapaciteta 3200mAh. Ostaje džek za slušalice kao i dugme za Bixby asistenta.

Model Galaxy S9 Plus imaće dualnu kameru dok slabija varijanta S9 ostaje samo sa jednom. U oba slučaja, ona će ostati centralno pozicionirana na poleđeni telefona. Ispod nje nalazi se senzor za otisak prsta, a postavljen je položeno i ništa od pretpostavki da će biti na prednjoj strani, ispod ekrana.

Kada je memorija u pitanju očekuju se opcije od 4GB i 6GB, a telefon bi treblao da radi na Qualcomm Snapdragon 845, odnosno na Exyons varijanti za tržišta van Amerike uz Android 8.0 Oreo.

Za očekivati je da će telefon biti vodootporan i optoran na prašinu poput prethodnika na koji se u najvećoj mjeri po dizajnu i oslanja – ekran od 5.8 inča za manji, odnosno 6.2 inča za veći model uz 1440p rezolucije, prenosi CDM.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.