28.3.2018. 10:56
0
Huawei predstavio dugoočekivane modele P20 i P20 Pro
Huawei Consumer Bussines Group predstavila je danas dugoočekivane modele Huawei P20 i Huawei P20 Pro u Parizu.

Pro je prvi telefon sa trostrukom Leica kamerom, dok oba modela posjeduju do sada neviđene karakteristike vještačke inteligencije, kombinujući tehnologiju i umjetnost, i omogućavaju neprevaziđeno iskustvo korišćenja pametnog telefona.

“Inspiraciju za konstantno napredovanje u pogledu dizajna i inovacije uvjek tražimo u umjetnosti”, rekao je izvršni direktor ove kompanije Ričard Ju.

“HUAWEI P20 serija nastala je na temeljima uspješne saradnje sa kompanijom Leica. Sa prvom ikada trostrukom kamerom na modelu HUAWEI P20 Pro, unaprijeđenom dualnom kamerom na modelu HUAWEI P20 i moćnom vještačkom inteligencijom oba uređaja, čak i najzahtjevniji korisnici današnjice mogu da zabilježe i podjele sve ljepote svijeta koji ih okružuje”.

HUAWEI P20 serija sadrži napredni inteligentni sistem kamere koji korisnicima donosi nevjerovatne mogućnosti unaprijeđenja svakog aspekta pametne fotografije, što joj je donijelo najviši sveukupni rezultat od strane DxOMark’s.

Huawei P20 donosi unaprijeđen sistem kamera koji omogućava veći prijem svjetlosti i više detalja za ljepšu fotografiju, uz revolucionarnu Leica trostruku kameru i petostruki hibridni zum na HUAWEI P20 Pro modelu, i Leica dual kameru na modelu HUAWEI P20.

Inovacije u fotografisanju i Master AI koji, na temeljima vještačke inteligencije, omogućava profesionalne vještine fotografisanja i HUAWEI AIS koji donosi moćnu tehnologiju stabilizacije. P20 serija ima i vanvremenski dizajn sa jedva primetnim okvirom ekrana.

Ova dva modela napravljena su u potpuno novim bojama – Twilight i Pink Gold. Prednju stranu novih uređaja čini HUAWEI FullView displej veličine 5.8 inča kod modela HUAWEI P20 i 6.1 inča kod HUAWEI P20 Pro, sa zaobljenim ivicama za nevjerovatno komforno držanje i korišćenje telefona, ultra tankim okvirom, impresivnim odnosom veličine ekrana i kućišta telefona za bolji doživljaj prilikom gledanja u ekran i više sadržaja na njemu, bilo da čitate ili igrate igrice.

HUAWEI P20 Pro posjeduje trostruku Leica kameru sa najvećim brojem piksela od svih pametnih telefona na tržištu – kameru koju podržava 40MP RGB senzor, 20MP monohrom senzor i 8MP senzor sa teleobjektivom, kao i sočivo sa senzorom za temperaturu boje za još bolju reprodukciju.

Sa otvorima blende od f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za fotografisanje jasnih, oštrih detalja, savršene bistrine, HUAWEI P20 Pro posjeduje i potpuno novo Leica sočivo sa trostrukim optičkim zumom (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), koje omogućava fotografisanje sa velike udaljenosti ekvivalentno petostrukom hibridnom zumiranju, kao i posebno osjetljiv senzor za fotografisanje u uslovima lošeg osvjetljenja po standardima ISO 102400.

HUAWEI P20 oslanja se na čvrste temelje svog prethodnika sa potpuno novom Leica dual kamerom sa sočivom od 12MP i veličinom piksela do 1.55 μm, kao i monohromatskim sočivom od 20MP, koje mu omogućava fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja.

Uređaji HUAWEI P20 serije imaju stabilizaciju sa šest osa i napredni usporeni snimak od 960fps, što je četiri puta više od standardnog 240fps učinka i hvata detalje koje je nemoguće vidjeti golim okom.

Uz UltraSnapshot režim, ovaj uređaj može da napravi fotografiju za samo 0.3 sekunde jednostavnim duplim klikom dugmeta za utišavanje, čak i kada je ekran ugašen.

HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) stabilizuje noćne fotografije slikane iz ruke i rezultira fotografijama odličnog kvaliteta, čak i bez upotrebe stativa. Najnovije dostignuće unaprijeđenog sistema kamere je i 4D sočivo sa mogućnošću predviđanja.

U ovom režimu rada, kamera registruje objekte koji se pomjeraju i posebno se fokusira na njih u cilju da zabilježi što više detalja objekata u pokretu. Još jedan novitet u HUAWEI P20 seriji je opcija AI – Assisted Composition, koja daje inteligentne prijedloge za pravljenje grupnih fotografija i fotografija pejzaža.

Dodatno, HUAWEI HiAI ekosistem poboljšava iskustvo korišćenja čitavog niza aplikacija. Na primjer, HUAWEI P20 serija sadrži sopstveni Prisma procesor, koji podržava preporuke za filter u realnom vremenu zasnovane na prepoznavanju objekata i scenarija, a brzina proračuna je tri do četiri puta veća nego na Cloud verziji.

U saradnji sa kompanijom Google, HUAWEI P20 serija podržava Google ARCore što donosi naprijedne AI mogućnosti, prenosi B92.

(Alen Avdić
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.