28.11.2018. 19:00
0
Stare Messenger poruke se vraćaju bez objašnjenja, korisnici začuđeni
Korisnici Facebooka sve češće prijavljuju najnoviju grešku koja utiče na njihovo korisničko iskustvo u okviru platforme, zbog koje se stare Messenger poruke vraćaju bez ikakvog objašnjenja i smisla.
Iz te kompanije je potvrđeno da se stare poruke u posljednje vrijeme ponašaju kao nove i nepročitane, pa se pojavljuju u vrhu Messenger-a.

Tako su mnogi korisnici zabrinuti da bi novi bug mogao da oživi razgovore koje bi najradije zaboravili, budući da se sve poruke čuvaju, a dok korisnik ne odluči da obriše čitavu komunikaciju.

Ovo nije prvi put da Facebook dira u potencijalno bolna sjećanja korisnika.

Slično se dogodilo 2015. godine u okviru funkcije On This Day, zbog čega algoritmi nisu najbolje razlikovali dobra od loših sjećanja, prenosi CDM.

Ovog puta ipak se radi o greškama u kodu, prije nego o propustu u razumevanju ljudske želje za sjećanjem, a većina korisnika najnoviju problem tretira pre kao neobičnost, nego kao ozbiljnu grešku.






(Lejla Trle) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.