29.12.2018. 21:47
0
Huawei do kraja godine izbacuje novi smartphone
Huawei bi do kraja godine mogao da predstavi još jedan smartphone u liniji svojih “niskobudžetnih” uređaja. Zvat će se Huawei P Smart (2019) i imat će “suzu” na vrhu displeja po uzoru na snažniji Huawei Mate 20.

Uređaj će krasiti 6,21-inčni Full HD+ displej, sa osam megapiksela ili 16 megapiksela na prednjoj kameri, dok će na zadnjoj strani imati dualnu kameru od 13 i dva megapiksela. Srce uređaja biće Huawei-jev Kirin 710, a pratiće ga 3 GB RAM-a i baterija kapaciteta 3.400mAh.

Operativni sistem, koji će pokretati sve potrebne aplikacije, je Android 9 Pie presvučen Huawei-jevim EMUI 9.0.

Nažalost, Huawei P Smart (2019) neće imati USB Type-C već sada staromodni microUSB port. Ipak, iz kineske kompanije obećavaju 22 odsto brže punjenje baterije.

Cijena ovog uređaja kretaće se oko 250 eura, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

Huawei
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.