9.6.2021. 11:55
0
Pametni telefoni i njihovo ubrzano razvijanje su uvijek aktuelna tema
Ljubitelji pametnih telefona imali su prošle godine mnoge razloge za veselja, iako nas je zadesila globalna pandemija korone, tehnologija se i dalje razvijala.
Početna stvar koju tvrde i ljubitelji novih tehnologija je da se “affordable flagship” klasa mobilnih telefona razvila u odličnom smjeru. Stručnjaci tvrde da se i u prvoj polovici ove godine ta kategorija znatno poboljšala. Cjenovne kategorije niže klase su dobile mnoga iznenađenja koja će se svidjeti korisnicima koji žele kvalitet, ali ipak ćele možda ostaviti nešto od sredstava u novčaniku.

Kada je razlika u cijenama u pitanju, to se svodi na državnu razliku. Tačnije, svaka država kreira cjenovni rang za svoje potrošače. Razlike su ogromne jer nije ista politika, ama baš nigdje - tvrde to ljubitelji mobilnih telefona i modernih tehnologija.


Najvažnije pravilo kada gledate kvalitet i cijenu nekog mobilnog aparata je da ne smije biti stariji bar dvije godine od momenta kada pravite listu za svoj novi uređaj. Podrška za software se bliži kraju u naznačenom periodu u približno dvije godine postojanja određenog modela mobitela. Naredne na listi su garancija mobitela, ili čak činjenica da taj model možda nije trenutno na najboljoj listi u trendovima koji vladaju u momentu odluke šta kupiti a da prođete s kvalitetnim smartphone-m.


Zaključak na kraju je da cijena nikada nije bila i ne smije biti ono po čemu odlučujete o vašem novom mobilnom aparatu. Nekada se zna desiti da i oni iz niže klase znaju imati odlične funkcije.


(Amer Mujezinović)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.