21.8.2021. 19:20
0
Sony predstavio novi model telefona
Sony je predstavio u Japanu "lite" verziju modela Xperia 10 III.

Lite model će imati duplo manje skladišnog prostora (64 GB) u odnosu na "normalnu" verziju (128 GB), ali ostaje microSD slot, gdje se može dodati memorijska kartica i pojačati memorija.

Ne mijenjaju se GB RAM-a, pošto će i Lite imati 6GB.

Izbačena je podrška za FM radio, a zadržen je 3.5mm priključak za slušalice. Ostatak karakteristika je isti kao kod standardnog Sony Xperia 10 III telefona.

To uključuje 6.0-inčni 1080p+ OLED displej, Snapdragon 690 čipset, 4500mAh bateriju sa podrškom za 30W punjenje, IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu i drugo. Sistem kamera čine 12MP glavni senzor, 8MP ultraširoki i 8MP telefoto, kao i 8MP selfi kamera, prenosi b92.

Sony Xperia 10 III Lite će biti dostupanu crnoj i bijeloj boji, dok će Rakuten ekskluzivno nuditi plavu i pink opciju. Cijena telefona iznosi oko 425 dolara.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.