4.1.2022. 19:54
0
BlackBerry uređaji od danas zauvijek prestaju s radom, ukida se sva podrška
Vjernim vlasnicima BlackBerry uređaja danas je stigla posljednja obavijest da će od 4. januara 2022. godine njihovi telefoni i svi ostali uređaji te kompanije zauvijek prestati raditi.

Od danas, svi BlackBerry uređaji prestat će ispravno funkcionirati jer kompanija koja stoji iza telefona gasi svoje preostale usluge i zaustavlja svu softversku podršku za njih.  Korisnici koji koriste BlackBerryje s BlackBerry OS 7.1 i BlackBerry 10 operativnim sistemima više neće imati pristup podacima i BlackBerryjevoj usluzi za razmjenu poruka.


- Od navedenog datuma, uređaji koji pokreću naslijeđene usluge i softver putem veze operatera ili Wi-Fi mreže više neće pouzdano funkcionirati. To uključuje razmjenu podataka, telefonske pozive, SMS i funkciju hitnih poziva 911.


Zahvaljujemo našim brojnim vjernim kupcima i partnerima koji su bili uz nas svih ovih godina - naveli su iz kompanije u saopćenju objavljenom 22. decembra 2021. godine.  The Guardian u svom članku posvećenom ovom uređaju, koji je u mnogim dijelovima svijeta uživao poseban status, navodi da je Blackberry 2009. godine držao 20 posto globalnog tržišta pametnih telefona, no ubrzo su ga početkom 2010-ih prestigli uređaji s ekranom osjetljivim na dodir kompanija kao što su Apple i Samsung.



Pametni telefoni s tipkovnicom nekada su bili statusni simboli poslovnih ljudi, političara i slavnih osoba.



(FENA/  Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.