16.10.2015. 17:35
0
Vuneni komadi: Glavni muški trendovi ove sezone
Ko kaže da su džemperi i rolke dosadni? Ako odaberete pravi model, izgledaćete bolje nego ikada.
ROLKE
Skoro da je nezamislivo vratiti se u period kada rolke nisu bile u modi. One su trendy i prijatne, a mogu da se kombinuju i sa poslovnim odjevnim komadima, ali savršeno izgledaju i u casual varijanti.
Počnite kupovinom jednostavne rolke od lakog pamuka, a nakon toga investirajte u komfornu rolku od mešavine kašmira i merino vune.

DŽEMPER SA GRAFIČKIM DETALJIMA 
Recite "Zbogom" džemperima sa sloganima i ove sezone se ušunjajte u jedan statement džemper sa zanimljivim grafičkim printom, jer samo jedan ovakav džemper dovoljan da biste ove sezone bili potpuno u trendu. 

PRIMARNE BOJE: CRVENA I PLAVA 
Otjerajte loše vrijeme dominantnim bojama, kao što su crvena i plava.
Jednobojni džemperi u ovim bojama se lako kombinuju uz uske farmerice ili par krojenih chino pantalonama u crnoj i sivoj nijansi.

MILITARY STIL
Kako biste unijeli vojnički stil u vaše pletene komade, razmislite o maslinasto zelenoj boji na džemperima uz detalje u vidu džepova ili kratkih rukava, a ako ste fan kamuflaž printa, slobodno iskoračite i odaberite džemper s ovakvim printom.
Ne zaboravite i na strukirani hibrid džemper i jakne takođe u maslinasto zelenoj boji.
Uz military stil na pletenim komadima savršeno se slažu jakna od voskiranog pamuka ili kožna jakna. 

SIVA
Dopustite nam da vas upoznamo sa bojom sezone - ne brinite, ne mora uopšte da bude tako dosadna i neinspirativna kao što izgleda! 
Masivni džemperi s crno-belim printom ili jednostavni džmepri s okruglim izrezom u sivoj boji sjajan su izbor za večeru ili poslovnu varijantu.
Ako vam je i dalje hladno, tu je kardigan, koji se idealno uklopa sa jednobojnom belom ili crnoj majicom, a uz vunene pantalone ili krojenu trenerku daće vam sasvim novi izgled.

SLOJEVITO OBLAČENJE: DŽEMPER + ROLKA
Za najhladniji period godine pripremite kombinaciju omiljene rolke i džempera i podići ćete svoj stil na viši nivo uz nepobitno osećanje komfora i udobnosti. 
Ako naginjete monohromnom izgledu, kombinujte komade istih nijansi, a ako ste malo smeliji, pokušajte sa burgundi rolkom preko koje ćete nositi teget džemper ili bijelu vunenu roku preko koje ćete obući kamel kardigan sa kragnom - dokle god kreirate kontrast između ova dva komada (bilo po boji ili teksturi), ne možete da pogriješite.

KARIRANI DEZEN
Ovaj dezen je već godinama u modi, pa kada nosimo karirane košučlje, zašto ne bismo pokušali i sa džemperima?
Pokušajte da opuštene farmerice iskombinujete sa kariranim džemperom sa kapuljačom!

(Mens Health/ Alen Avdić) 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.