17.10.2015. 21:09
0
Slojevito oblačenje: Pravila za jesen sa stilom
Postanite master slojevitog oblačenja uz savjete direktora modne kuće Trendybutler .
NE PLAŠITE DA OBUČETE TRI ILI ČETIRI SLOJA GARDEROBE
Ako je napolju baš hladno, a vi ste vješti u slaganju boja, nemojte da se plašite da obučete i četvrti sloj garderobe čak iako to znači da ćete obući dugački kaput preko lagane teksas jakne.
Barnet savjetuje da pratite teoriju "kratko-dugačko": ukoliko je prvi sloj npr. košulja dugačka, onda drugi sloj garderobe treba da bude kratak, treći sloj dugačak i četvrti kratak.
Najbolji primjer za četvoroslojni autfit jeste nošenje henli bluze sa prslukom preko kojeg ćete obući raskopčanu laganu košulju i jaknu.

NE ZAKOPČAVAJTE SE
Ukoliko nosite prsluk, gornje i donje dugme držite otkopčanim kako biste zadržali casual look. Jakne, košulje i henli bluze takođe treba da budu otkopčane.

BUDITE ISKRENI PREMA SVOJOJ VELIČINI
Slojevito oblačenje vam daje mogućnost da vam bude udobno i prijatno, ali vodite računa o nošenju preuskih košulja, slim džemperima ili nošenju garderobe koja će učiniti da izgledate preveliko.

TEŽITE KONTRASTU
Izbjegavajte da nosite teget košulju ispod teget džempera sa teget jaknom. Kada je slojevito oblačenje u pitanju, nema potrebe da težite jednobojnim kombinacijama, jer vam upravo imate mogućnost da eksperimentišete s bojama i da stvorite fenomenalni kontrast time što ćete za drugi ili poslednji sloj garderobe odabrati svjetliju boju.

KUPITE TEKSAS JAKNU
Teksas jakna je neophodan komad u vašem ormaru ukoliko volite slojevito oblačenje. Izuzetno je praktična, jer je možete kombinovati i sa casual garderobom, ali i sa formalnijim odjevnim komadima.
Teksas jakna čak ne mora da bude vaš posljednji sloj garderobe. Barnet preporučuje da u hladnijim danima preko nje obučete duksericu sa kapuljačom ili da je zakopčate i preko nje obučete mantil ili kaput.
(Mens Health/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.