9.5.2016. 20:55
0
Široke hlače se vraćaju u modu
Jedan od omiljenih predmeta u proljetnim kolekcijama bez sumnje su hlače širokih nogavica. Dobro skrojene i već desetljećima u ormarima ljubiteljica opuštenih modela, ove hlače popularnost duguju silueti koju stvaraju na ženskom tijelu.

Bilo visokog ili niskog struka, idealne su za ured u kombinaciji s krutom košuljom ili večernji izlazak sparene sa svilenom bluzom. Iako na prvi pogled izgledaju kao komad koji je jednostavno kombinirati, njihov maksi volumen ponekad zna biti teško uklopiti u outfite. Inspiraciju je stoga najbolje potražiti u minulim desetljećima kad su široke hlače bile omiljeni kroj slavnih dama. Prvi put u ženskoj modi pojavile su se 1920-ih, kad su krojevi inspirirani orijentalnim zemljama polako pronašli put i u zapadnjačke garderobe, piše Novi.

Udobni široki modeli napravljeni od svile tad su se smatrali lounge odjećom, koju su dame nosile kod kuće, bilo tijekom odmora ili za druženja s prijateljima. Kopčale su se na struku i sezale do gležnja, a prije svega su se kombinirale s tunikama istog uzorka. Uskoro su ih tadašnje ljubiteljice mode počele nositi sa strogim muškim sakoima, shvativši kako su oni idealna protuteža ovom casual komadu.

U 1930-ima postale su redovit dio odjeće na godišnjim odmorima. Bile su popularne sve do 50-ih kad su ih zamijenili modeli koji su pratili liniju tijela. Lauren Hutton obožavala je modele koji su završavali nešto iznad gležnja i imali visok struk.

Njezina tajna bila je u kombiniranju sa svilenim majicama i kratkim sakoima te cipelama na visoku potpeticu - birajte zatvorene modele boje kože ili sandale. Njezina kolegica Katharine Hepburn držala se provjerenog recepta pazeći da joj je top uvijek uguran u hlače, Bianca Jagger široke hlače nosila je kao donji dio odijela, uvijek birajući neutralne boje poput crne, modre i sive, a Nan Kempner, jedna od prvih newyorških socialitea, obožavala je sakoe stisnute remenom u struku. Slična pravila vrijede i danas, stoga nema razloga da ne posegnete za svojim prvim “loose” modelom!

 
ModaHlace
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.