27.6.2016. 15:52
0
Kako izabrati idealnu haljinu?
Većina žena uglavnom kupuje haljine koje im se sviđaju, ne razmišljajući pri tome kako im stoje. Vjerujemo da će vam sljedeći trikovi pomoći da sljedeći put izabrete idealnu haljinu.

1. Izrez
Senzualni i ženstveni dekolte je ukras ženske siluete, ne potcjenjujte ga. Naglasite ga V ili U izrezom, oni svima dobro stoje, izdužuju vrat, naglašavaju lice, djeluju elegantno.

2. Struk
Haljina na preklop je univerzalno dobar izbor, čini struk tanjim. Isprobajte i modele sa faltama na struku, pristaju različito građenim ženama. Visina struka određuje tip haljine, ampir, princes, koktel… Izaberite haljinu koja naglašava najuži dio. Jabukolikoj građi dobro stoje modeli sa visokim strukom, dok kruškolikoj građi pristaju modeli sječeni u struku sa suknjom A kroja ili modeli sa uzdužnim šavovima.

3. Širina
Haljina sa ravnim donjim dijelom ili donjim dijelom koji se blago širi odgovara svakom tipu građe.

4. Porub
Kvalitetne suknje i haljine porubljene su ručno ili štepom koji se ne vidi sa lica. Ovakav porub ne smije da bude suviše čvrst.

5. Desen
Jednobojne haljine najlakše se kombinuju sa drugim komadima. Tamne boje vizuelno sužavaju, u svijetlim ćete djelovati svježije i mlađe a u jarkim upečatljivo. Ako volite desenirane, sitan desen pristaje sitnim ženama, a krupnijim i sitan i krupan.

6. Džepovi
Paspul džepovi i oni u bočnom šavu ne šire siluetu. Našiveni džepovi dodaju volumen pa ih nosite na dijelovima koje želite da istaknite. Već nekoliko sezona i fine haljine imaju džepove u bočnim šavovima.

7. Bočni dio
Imate naglašene obline? Za vas je strukirana haljina, od krućeg materijala koji prikriva nabore na bedrima, stomaku i oko struka. Modeli sa bočnim sječenjem i materijalom u tamnijoj boji daju ilizuju tanje siluete.

8. Dužina
Provjereno dobra dužina za većinu žena i prilika je ona oko koljena. Haljina treba da se završi na najtanjem dijelu noge, ne na najdebljem. Ovo posebno važi za dužine ispod koljena. Modeli kojima je struk malo iznad prirodne linije struka vizuelno izdužuju, piše zena.blic.rs.

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.