23.9.2016. 19:03
0
Odjeća koju biste trebali izbjegavati kada idete na razgovor za posao
Uoči razgovara za posao svi su u panici i dilemi šta odjenuti - odijelo, farmerice i košulju, suknju? Bez obzira koje radno mjesto je u pitanju, sljedeće komade biste trebali izbjegavati.

Štikle koje nosite dva puta godišnje

Pravilo: Ako određene cipele nosite manje od jednom mjesečno, onda definitivno nisu dobar odabir za razgovor za posao. Morate se osjećati prijatno i udobno kako biste ostavili najbolji mogući utisak i osjećali se maksimalno samopouzdano.

Prevelika torba

Ne, ne morate sa sobom nositi ručak, flaše vode, makeup torbicu i pet rokovnika dok upoznajete potencijalnog novog šefa. Radije ponesite manju torbu koja izgleda puno urednije i ozbiljnije. Ako treba da nosite rokovnik ili fasciklu, nosite ih u ruci.

Farmerice

Nema veze koliko poslovan blejzer nosite ili kakvu ozbiljnu torbu imate. Farmerice mogu ostaviti loš i neozbiljan utisak, čak i ako se javljate za posao u medijima ili neki drugi "opušteniji" posao. 

Lepršave, boho tkanine

Na razgovoru za posao ne morate da pokazujete kako ste trendi. Budite orijentisani na detalje, ostanite ozbiljni i elegantni.

Bilo šta pretjerano trendi

Izbjegnite bilo kakav komad trendi odjeće zbog koga bi vaš potencijalni šef mogao zapamtiti jedino to na vama. Ne želite biti zapamćeni po garderobi nego po iskustvu i kreativnim idejama, prenosi CDM.

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.