26.9.2016. 11:20
0
Deset jednostavnih modnih pravila Njujorčana koja su primjenjiva svugdje i u svakoj prilici
FOTO: Ilustracija
Volimo modu, ali nekada se jednostavno izgubimo u svemu tome da nabacimo prvo što nam zapne za oko i odmahnemo rukom. Inspiracija je svuda oko nas, samo trebamo otvoriti oči i poigrati se.

New York vrvi dobrim modnim kombinacijama za koje bismo pomislili da su prehrabre za naše podneblje, ali Njujorčani znaju da je manje više pa to pravilo redovno primjenjuju kod svojih outfita.

Evo kojih se 10 pravila drže na svakodnevnoj bazi, a koja su jednostavna i temelj su svakog stila.

1. Kada ne znate što obući, nabacite crno
Crna nikada ne izlazi iz mode, a pogotovo crna kožna jakna koja će uvijek biti elegantna i kul.

2. Cijena vaše odjeće nije važna
Važnije je pronaći pravu kombinaciju i eksperimentirati s bojama, uzorcima, veličinama. Skupa torba u paru s jeftinom majicom jednostavno ide skupa.

3. Dobra torba je uvijek isplativa investicija
Torba je jedan od najvažnijih modnih dodataka bez koje je svaki outfit jednostavno prazan. Isto nije važno koliko košta, samo da je znate dobro iskombinovati.

4. Sunčane naočale nosive su cijele godine
Naočale su odavno prestale biti samo zaštita od sunca i nisu rezervisane samo za ljeto. Kiša ili sunce, ljeto ili zima, tu su da ih se nosi.

5. Ako nešto fali vašem outfitu, nabacite komad lude boje
Na primjer, obucite se u crno od glave do pete,a neka vam torba bude neke vesele boje ili uzorka. Ne može bolje.

6. Miješajte stilove
Tene na elegantnu haljinu? Svakako. Prošlo je doba kada su neke stvari bile nesparive. Poigrajte se, iznenadit će vas rezultat.

7. Ne izbjegavajte vintage odjeću
U New Yorku čak imaju poseban naziv za nošenje vintage odjeće: “u centru grada”. Volani, uzorci i neobični vintage i retro asesoar dat će svakom looku malo starinskog, ali zanimljivog izgleda.

8. Igrajte se s različitim veličinama
Oversize majice, kaputi ili šalovi su odavno u trendu i izgledaju odlično na svakome. Skinny traperice i široki kaput jednostavna je, ali upečatljiva kombinacija.

9. Manje je više
Kada se radi o make-upu ili frizuri, naravno. Nanesite karmin neke žive boje, a ostatak make-upa neka bude minimalan. Lagano nakovrčajte kosu ili neka ostane ravna i sjajna.

10. Samopouzdanje je ključ svakog outfita
Kako pokazati svoju jedinstvenu osobnost? Tako da vas nije briga ako će ostali misliti da kombinacija koju ste nabacili nije ‘normalna’. Šta uopće znači ‘normalno’?


(Anesa Agović / Net)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.