8.11.2016. 9:46
1
Ovaj trend odlazi u historiju: Dekoltirana odjeća postaje prošlost
Američki “Vogue” je svojom procijenom o novim trendovima najavio značajne promjene u oblačenju žena. Čuveni modni magazin tvrdi da dekoltirana odjeća postaje prošlost, a da u centra pažnje dolazi odjeća koja ističe ramena, stomak i noge.

“Takav izgled više nije moderan. Gole grudi se više neće pokazivati muškarcima, niti bilo kome drugom. U posljednje vrijeme je najvažnije da se stereotipi vezani za spol odbace, vrijeme kada se na žene gledalo samo kao na ljepotice za pokazivanje, na ljepotice koje svoju se*sualnost ističu u prvi plan službeno je završeno“, piše “Vogue”.

Zabranu dekoltea izazvali su i šovinistički komentari na internertu, koji su po poznatoj stilistkinji Elizabet Salcmen postali neka vrsta trenda, prenosi “Žena“…

Uvredljive riječi su obeshrabrile žene da pokazuju previše.

“Kada jedna glumica na svom profilu na Instagramu objavi fotografiju na kojoj je istaknut njen dekolte, više od 90 posto komentara tiče se upravo njenih grudi. To nije zdravo, to je jezivo“, poručila je ona.

Bilo da se nekome dopadne ovaj trend ili ne, on je pokrenut iz dobrog razloga. Želi da zabrani predstavljanje žena kao se*sualnih objekata.

Mnogi ne umiju da cijene žensku ljepotu na pravi način, pa je ovakav vid cenzure možda i opravdan?

(Merima Druškić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.