5.1.2017. 12:52
0
Trendovi za 2017. godinu
Pinterest je društvena mreža kojoj se vjerno obraćamo već godinama kada tražimo inspiraciju za najljepši manikir ili novu hit frizuru, a ovoga puta poslužio nam je kao odličan putokaz nadolazećih beauty trendova za iduću godinu.

Chrome nokti

Mirror ili chrome nokti definitivno su postali hit posljednjih nekoliko mjeseci, a sudeći po Pinterestu, svoj vrhunac doživjeće upravo iduće godine. Slutimo da su popularni postali upravo zbog odličnog efekta ogledala koji stvaraju. Za razliku od svih prethodnih lakova koji su obećavali isti učinak, tek poseban metalik prah u kombinaciji s gel tehnikom može stvoriti pravi efekat ogledala za kojim će iduće godine žudjeti sve beauty ljubiteljke.

Microblading obrve

Trend iscrtavanja obrva microblading tehnikom početkom ove godine polako se počeo uvlačiti u beauty svijet, i prema Pinterestu upravo će to biti glavna metoda za uređivanje obrva. Ona je bazirana na tehnici tetoviranja jer se pigment nanosi pod kožu, ali je razlika u dubini unosa boje. Ovom metodom postiže se jako prirodan izgled obrva jer se pigment nanosi malom oštricom, toliko tankom poput pravih dlačica pa nije čudno da će biti hit jer ko ne bi htio nekoliko sedmica ne brinuti o obrvama.

Cut crease sjenka

Ova tehnika šminkanja kapaka definitivno nije ništa novo, ali očito su se društvene mreže zasitile smokey eyesa i smeđih lookova pa ćemo upravo ovakav make up gledati iduće godine. Zapravo se radi o rezu na pregibu kapka koji se postiže tamnijom nijansom sjenke. Ključno je da rez bude oštar kako bi se dobro vidio, dok je ostatak kapka u svjetlijoj nijansi.

Maske s ugljenom

Maske s ugljenom probile su se u beauty svijet još prije nekoliko godina, ali im je popularnost stagnirala sve do kraja 2016. kada je ponovno porasla. Različiti brendovi počeli su kao na traci jedan za drugim lansirati svoje proizvode za njegu lica koji sadrže ugljen. Od davnina se ugljen koristi u beauty svrhe zbog svoje sposobnosti umirivanja i pročišćavanja kože, a Pinterest kaže da sve njegove prednosti još nisu iskorišćene i da će iduće godine biti poplava proizvoda koji sadrže upravo ovaj prirodni sastojak.

Ash balayage

2016. godinu definitivno su obilježile različite boje kose poput rose gold ili tiger eye, a 2017. će hit biti jedna ne baš tako uobičajena nijansa – siva. Ash balayage ima tamni korijen uz tjeme i srebrno sive vrhove, dok je srednji dio kose pepeljasto plav. Biće zanimljivo gledati kako će trendseterke furati ovaj trend!

(CDM/Amila Alijagić)

TrendModa
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.