3.3.2017. 12:26
0
U Konjicu upriličena revija nakita 'Niti jedna žena nevidljiva'
Revija nakita 'Niti jedna žena nevidljiva' upriličena je sinoć u restoranu 'Neretva' u Konjicu.

Reviju je organiziralo udruženje za pomoć i edukaciju 'Žena za ženu' iz Konjica, s ciljem promocije prave vrijednosti žene.

Dina Alić, predsjednica skupštine toga udruženja, kazala je u izjavi za Fenu kako surevijom željele pokazati da nakit koje žene nose ima vrijednost tek onda kada se nađe na određenoj ženi.

- Napravili smo simbiozu nakit i žene gdje svaka žena priča svoju priču kroz ogrlicu i nakit koji nosi, a na kraju revije, svaka žena predstavila se ogrlicom i njenim imenom. Na taj način smo na kraju revije dobili ogrlicu koja se zove 'pobjednica' za ženu koja je pobijedila karcinom. Na reviji sudjeluju žene i djevojčice od 7 do 77 godina.Također, predstavljena je i ogrlica 'Mudrost i sultani', koju je nosila jedna žena sa bogatim životim iskustvom u poznoj životnoj dobi - kazala je Alić.

Istaknula je kako je njihov cilj ustvari predstaviti pravu vrijednost i pravi kvalitet žene.

- Ova revija je svojevrsni krik i vapaj, i šalje poruku "Mi smo protiv standardizacije ženske ljepote". Na reviji su predstavljene žene koje ne spadaju u modne trendove po svom fizičkom izgledu, ali spadaju u visoke društvene kvalitete, jer su postigle nešto u svom životu i što su sa margine, na kojoj su se našle, uspjele se izdići, te ostvariti zavidne rezultate u društvenom životu - kazala je Alić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.