14.6.2017. 14:19
0
Ove stvari ne treba da oblačite na tuđe vjenčanje
Vaš je zadatak da se veselite, ne da ugrozite mladence.

Vječita dilema, pogotovo kod djevojaka jeste: “Šta obući za svadbu?“. Prvi odgovor je: “NIKAKO bijelo“. Postoji, naime, nepisano pravilo da na vjenčanje niko ne bi trebalo da nosi bijelo osim mlade. Isto tako, izbjegavajte da nosite i nježno ružičaste ili “šampanj” boje, jer današnje mlade nerijetko biraju vjenčanicu baš u toj boji, piše “Alo!“.

Isto tako, nemojte nositi napadne boje, poput crvene, narandžaste, drečavo zelene, jer takvi odjevni komadi dominiraju na fotografijama, pa vrlo lako možete da mladu bacite u drugi plan, što vam sigurno nije namjera.

Pravila odjevanja moraju da se pridržavaju i muškarci. Sve češće idu ležerno obučeni na svadbe što je, prema mišljenju modnih stručnjaka, veoma nepristojno.

Savjetuju da karirane košulje, farmerke, majice sa blesavim motivima ostavite tog dana kod kuće. Istovremeno savjetuju da se na tuđem vjenčanju ne pojavljujete u fraku ili sa leptir mašnom, jer nerijetko mladoženje biraju taj stajling za svoj važan dan.

Lijepo odijelo će uvijek biti pohvalno, a ukoliko niste fan odijela, onda obucite neke dobre pantalone i košulju.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.