12.3.2018. 15:46
0
Preminuo slavni modni kreator Hubert de Givenchy
Francuski modni kreator Hubert de Givenchy, pionir modne industrije koji je kreirao malu crnu haljinu za Auddrey Hepbiurnu u film "Doručak kod Tiffanyja", preminuo je u 91. godini.

Umjetnička direktorica modne kuće Givenchy, Clare Waight Keller, objavila je na svom Instagram postu  da je "duboko rastužena gubitkom velikog čovjeka i umjetnika s kojim sam imala čast da se sretnem".

Givenchy je bio dio elitnog kadra modnih kreeatora sa sjedištem u Parizu, među kojima su bili i Christian Dior i Yves Saint Laurent, koji su redefinirali modu nakon Drugog svjetskog rata.

Markantna ličnost besprekornih manira, on je sklopio prijateljstva sa svojim slavnim klijentima, među kojima sui bili Liz Taylor, Jackie Kennedy i princezas Grace od Monaca, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.