31.12.2015. 8:53
0
Dubioza kolektiv podigla sinoć Mostarce na noge
Dubioza kolektiv, koji slovi za jedan od najpopularnijih bendova u regiji, večeras je u sportskom centru Kantarevac u Mostaru priredio spektakl za pamćenje, javlja Anadolu Agency(AA).

Popularnim pjesmama kao što su "Volio bih", "Kažu", "Blam" uz više od tisuću fanova članovi benda Dubioza kolektiv raspalili su vatromet dobrog raspoloženja i priredili zabavu za pamćenje. U mostarskoj hladnoj noći svojom energijom su užarili atmosferu o kojoj će se, kažu posjetitelji, dugo još pričati. Mostarke i Mostarci ih već nekoliko godina nisu imali priliku gledati i slušati uživo, ali ni uživati u atmosferi koju, kako kažu, samo "Dubioza" može napraviti.

Nakon dvosatnog vatrometa nesvakidašnje energije i muzičke magije publici je ovaj bend pripremio i novogodišnje iznenađenje.

"S obzirom da Mostar nema organiziran doček Nove, 2016. godine, na otvorenom, mi ćemo zamisliti da ona stiže večeras", kazao je frontmen benda Dubioza kolektiv Brano Jakubović, malo prije ponoći, te započeo odbrojavanje zajedno s više od tisuću Mostaraca i Mostarki. Potom im je čestitke za Novu godinu uputio, ispraćajući 2015. s pjesmom "Kokuz", koju je je Dubioza kolektiv večeras po prvi put izveo zajedno s više od 40 članova Rock škole Mostar i nakon nekoliko dana priprema.

Dubiozi se na sceni pridružio i Orhan Maslo-Oha, njihov bivši član, a danas voditelj Rock škole Mostar, zbog kojih su u grad na Neretvi članovi ovog popularnog benda i došli s namjerom da podrže rad Rock škole i mladim rokerima daju vjetra u leđa.

Tim povodom sa pripadnicima Rock škole, članovi Dubioze kolektiva proveli su nekoliko dana uz druženje, razgledanje grada i snimili njihovu već nadaleko poznatu pjesmu "Kokuz".

U ime Dubioze kolektiva basist Vedran Mujagić je za Anadolu Agency(AA) kazao kako je rad sa članovima Rock škole Mostar bio veoma inspirativan i za njihov bend. Energija i entuzijazam mladih ljudi su, kaže on, veoma zarazni, pa ne zna ni tko je od koga tu naučio.

"Mi smatramo da je mostarska Rock škola trenutno jedan od najznačajnijih projekata koji se tiču mladih u BiH. Oni dokazuju da ovaj sistem koji postoji u institucijama obrazovanja, koji posebno u HNK-u nosi oznake segregacije i razdvajanje djece po etno-nacionalnim osnovama, moguć i u suprotnom konceptu, a koji je, kako ga evo oni prikazuju, veoma uspješan. Bendovi iz mostarske Rock škole sviraju  i odlično zvuče. Nadamo se da će rock škola nastaviti i po tom maniru da radi i narednih godina i da će imati podršku širih masa. Ovo što mi danas radimo je samo mali znak pažnje", kazao je Mujagić za AA u ime benda Dubioza kolektiv koji, kako naglašava, uvijek podržava prave vrijednosti.

Stoga su se na otvorenoj sceni SC Kantarevac večeras domaćoj publici predstavili i talentirani mladi muzičari iz Rock škole: bendovi Flip, Mostar Rock School Blues Band, Floridus i dva session benda.

Rock škola Mostar postoji od 2012. godine, a kako popularnost i broj polaznika neprestano raste, sama po sebi se nametnula ideja opremanja vlastitog studija. S tim ciljem, pokrenut je projekat velikog open-air eventa, a prihod od koncerta bit će podrška radu Rock škole i opremanju studija za snimanje.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.