18.1.2016. 11:49
0
Divanhana sljedeći mjesec počinje s turnejom
Bosanskohercegovački bend Divanhana tokom ove godine održat će niz koncerata, a koncertna turneja počet će u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici 12. februara.

Nakon Zenice sastav Divanhane nastupit će u Brčkom, Tuzli, Banja Luci te u Mostaru.

Iz benda navode da su tokom 2013. i 2014. godine održali veliki broj koncerata u čitavoj državi.

Do sada su posjetili 38 bh. gradova, a navode da su ih koncerti zbližili s publikom.

- Ideja je bila da, u vlastitoj organizaciji, pokušamo zaviriti u svaki kutak gdje postoje barem minimalni uslovi za održavanje koncertne aktivnosti, te na taj način, barem na tren, publici vratimo kulturni sadržaj i udahnemo život u kulturne institucije koje se suočavaju sa izuzetno teškom ekonomskom situacijom.  Sada, vraćamo se našoj publici i nastavljamo tamo gdje smo stali - naglašeno je u saopćenju.

(Fena)

Divanhana
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.