7.3.2016. 10:16
0
Elton John u julu nastupa u Pompejima
Elton John će održat u julu koncert u drevnim Pompejima, kao dio svjetske turneje kojom promoviše novi album 'Wonderful Crazy Night', objavio je njegov talijanski promotor.

Koncert se još uvijek ne nalazi na službenom popisu destinacija, ali ga reklamiraju online D'Alessandro i Galli.

Pompeji koji su nakon erupcije Vezuva 79. godine prekriveni debelim slojem pepela, danas su jedna od najpopularnijih talijanskih turističkih destinacija, odmah nakon rimskog Koloseuma i Foruma. Još nije poznato hoće li Elton John nastupiti u Velikom pozorištu koje je posljednje dvije godine ugostilo više baletnih predstava i koncerata klasične muzike, ili u Amfiteatru, starijem od poznatijeg Koloseuma u Rimu.

Krajem prošle godine talijanski je premijer Matteo Renzi najavio da će kronični problemi s upravljanjem i održavanjem u Pompejima biti riješeni u sljedećih 18 mjeseci. Italija je trebala dovršiti tzv. Veliki projekt Pompeji do 31. decembra 2015., ali se obnova odužila zbog birokratskih problema. Renzi je rekao da će do 24. augusta 2017. – što je 1938. godišnjica erupcije vulkana koji je uništio grad – sve biti gotovo.

Nekad prosperitetni grad uništen je u erupciji Vezuva pri čemu su poginule hiljade ljudi. Ruševine su preživjele do današnjeg dana jer su stoljećima bile prekrivene vulkanskim pepelom.

(Nedim Pobrić)

 
Elton John
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.