11.4.2016. 9:27
0
Reper snimio pjemu na četiri jezika o životu stranca u Češkoj Republici
Mladi reper Alen snimio je pjesmu i spot o životu stranca u Češkoj Republici.

Spot je snimljen u tri grada (Sarajevo,Porto,Prag) i na četiri jezika (bosanski, češki, portugalski, engleski).

Pjesma je inspirisana životnim iskustvom jednog stranca koji živi u Češkoj Republici, tačnije Pragu, te njegovim svakodnevnim poteškoćama da se adaptira u novu sredinu i savlada domaći jezik. 

"Iskustvo je lično i mislim da će svi stranci koji su živjeli ili žive u Češkoj potpuno razumjeti pjesmu i njen sarkazam. Radi se o tome da neki stranci ovdje ne gledaju blagonaklono na učenje lokalnog jezika, pa čak i odbijaju, dok ga drugi nauče usput kroz posao, uz partnera ili na druge načine. Posebno sam sretan što je moj prijatelj Ricardo Praga, svjetski vizuelni umjetnik, prihvatio moj poziv da se pridruži ovom projektu. Njegov doprinos je dao nove dimenzije ovom projektu, prije svega u vizuelnom smislu kroz njegove umjetničke vojne i cirkusne elemenate, ali i kroz prikaz prelijepih strana Praga, Porta i Sarajeva” 

(Merima Druškić)

PjesmaSpot
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.