25.5.2016. 12:54
0
Slavna pjevačica potpisala najunosniji ugovor ikad
Britanska pjevačica Adele potpisala je ugovor sa Sony Musicom vrijedan 117 miliona eura, jedan od najunosnijih u povijesti muzičke industrije, pišu britanski mediji.

Sony je stupio u kontakt s 28-godišnjom muzičkom zvijezdom budući da joj ističe ugovor s diskografskom kućom XL Recordings koji je potpisala za album "25", koji je izašao prošle godine.
Po ugovoru sa Sonyjem, pjevačica treba snimiti nekoliko albuma, piše dnevnik The Guardian koji ne navodi tačan broj.

"'Osigurali smo sebi Adeline usluge", rekao je nešto ranije za Sun izvor u Sony Musicu, kako u ponedjeljak prenosi tabloid. "Ugovor upravo sklapa naša diskografska kuća Columbia u Sjedinjenim Državama i iznos mu se penje na 117 miliona eura", dodaje isti izvor.
Poređenja radi, britanski pjevač Robbie Williams je 2002. godine, s diskografskom kućom EMI potpisao ugovor na 104 miliona eura, godinu dana pošto su Whitney Houston i Arista Records potpisali ugovor na 91 milion eura.

Adele koja je u nedjelju objavila videoklip svoje pjesme "Send my Love (To your new lover)", bila je u 2015. muzičarka s najviše prodatih CD-a u svijetu, zahvaljujući svom trećem albumu "25", na kojemu je i poznata intimna balada "Hello", objavila je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI), ne navodeći tačne podatke.

Među brojnim rekordima kojima se može pohvaliti je i milijarda pregleda pjesme "Hello" na YouTubeu u samo 88 dana, piše dnevnik.hr.


Anesa Agović

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.