23.9.2016. 10:51
0
Na današnji dan prije 19 godina održan spektakularni koncert grupe U2
Koncert U2 01
Koncert U2 02
Koncert U2 03
Na današnji dan prije 19 godina na olimpijskom stadionu Koševo koncert je održala irska grupa U2 predvođena Bonom Voxom. Na tom koncertu izvedena je pjesma Miss Sarajevo, gdje je Pavarottijev glas reprodukovan sa starog gramofona, piše bh. novinska agencija Patria.

Bono u jednom trenutku na koncertu gubi glas, te nakon što je publika to primjetila uslijedio je navjerovatan aplauz u znak podrške. Larry Mullen je poslije izjavio da je taj koncert vrijedio svih 20 godina njegovih nastupa, te da bi odradio još 20 za takav koncert. Bono je izjavio da nikada mu se takvo što nije desilo, te da bi vjerovatno u sličnim situacijama i sa vidno oštećenim glasom bio izviždan, a ne nagrađen fanatičnim aplauzom.

Bono Vox ima pasoš Bosne i Hercegovine i dokazani je prijatelj naše države koji je skretao pažnju svjetske javnosti na rat u BiH. Republika Irska je priznala nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine 7. aprila 1992. na samim počecima krvave agresije na BiH.

(Patria)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.