18.10.2016. 17:43
0
Bob Dylan: Leonardu Cohenu niko nije ravan
Leonard Cohen (82) priznao je za New Yorker da više neće ići na turneje, jer njegovo tijelo više ne može da ih podnese.

Ipak, nastaviće da se bavi muzikom, a njegov novi album je prema mišljenju kritičara “klasičan Cohen, opsjednut smrtnošću, Bogom, a opet zabavan”. 

Tim povodom je New Yorker objavio dugačak tekst posvećen ovom muzičkom velikanu, u kom se čak oglasio inače tihi nobelovac Bob Dylan, koji je do tančina objasnio zašto je Cohen tako briljantan. 
“Kad ljudi govore o Leonardu, oni ne pominju njegove melodije, ali su one za mene zajedno sa tekstovima, djela genija”, kaže Dylan. 

“Čak i sporedni stihovi daju nebeski karakter i melodičnost svakoj njegovoj pjesmi. Koliko ja znam, niko mu nije ravan na savremenoj sceni”. 

Cohen, inače, sada živi u Los Anđelesu i sebe smatra “blagoslovenim”. 

Ima slobodu da se fokusira na muziku i pisanje, ali ne očekuje da će završiti sve pjesme koje su mu u glavi. 

“U jednom trenutku, ako još imate sve daske u glavi i nemate ozbiljne finansijske izazove, imate šansu da svoj dom dovedete u red. Ako to možete, to će vam pružiti veliko zadovoljstvo, a koristi od toga su neprocjenjive”, smatra on.

(CDM/Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.