28.12.2016. 18:32
4
Javni doček Nove godine u Sarajevu moći će putem internet pratiti publika iz cijelog svijeta!
U toku su završne pripreme za doček Nove godine u Sarajevu, u okviru kojeg će Dino Merlin na Trgu Bosne i Hercegovine održati veliki koncert.

Sve teče po planu. Specijalni gosti iz Londona, Yehan Jehan, danas su stigli u Sarajevo i skupa sa domaćom sevdah atrakcijom Divanhanom i DJ duo-om After Affair spremni su za tehničke probe. Kako bi što veći broj ljudi mogao doživjeti show koji se sprema na Trgu Bosne i Hercegovine i osjetiti atmosferu iz Sarajeva, a naročito publika koja nije u mogućnosti doputovati u Sarajevo, tehnički partner projekta Telemach je u koordinaciji sa BHRT, naprednom tehnologijom svoje grupacije u veoma kratkom roku uspio realizirati zahtjevan projekat prijenosa uživo ovog događaja i to isključivo putem interneta. Kao što je od početka poznato, Dino Merlin ne naplaćuje honorar za novogodišnji koncert u Sarajevu. 

Novac koji su Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo sa četiri gradske općine izdvojili (213.675,00 KM + PDV) nije dovoljan ni za produkcijske troškove ovakvog spektakla, te će menadžment Dine Merlina uz podršku partnera projekta pokušati to nadoknaditi – poručuju iz tima bh. zvijezde. 

Eventualni prihodi od ovog prijenosa će biti usmjereni u tehničku realizaciju usluge streaminga kao i nadonknadu troškova za produkciju javnog dočeka Nove godine. Prijenos je omogućen samo za korisnike izvan Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Publika iz Evrope, Amerike, Australije i ostatka svijeta supershow  Dine Merlina za Novu godinu u Sarajevu moći će pratiti uživo isključivo putem interneta na web stranici dinomerlin.nettvplus.com  

(Avaz/Merima Druškić)

4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.