22.1.2017. 19:19
0
Nakon 40 godina sarajevska Teška industrija zasvirala na solo koncertu u Beogradu
Teška industrija na čelu s Ivicom Propadalom, sinoć je pod motom “Bili i ostali raja” održala sjajan koncert u Beogradu, u Mikser Houseu! Bio je to svojevrsni povratnički koncert benda pred beogradskom publikom, gdje su se na prvom velikom solističkom koncertu pojavili nakon 40 godina

Koncert u Mikser Houseu bio je u punom smislu rijeći posvećen Sarajevu i sarajevskoj pop-rock školi, a bend je izveo presjek svojih brojnih hitova. Koncert su otvorili sjajnim uvodnim filmom o povijesti osnutka benda u Sarajevu 1973. godine s anegdotama i povijesnim događajima kroz godine, uz naraciju Enisa Bešlagića, nakon čega su zagrmili s pjesmom “Šta ti je život”. 

Kao i davne 1973., glazbeni pravac benda i dalje određuju Ivica Propadalo, bas gitarista Teške industrije i poznati slikar, scenograf i dizajner i Vedad Hadžiavdić gitarist benda i autor većine novijih hitova benda.  Kroz koncert, Teška industrija je nizala pjesme “Pomračenje srca”, “Još gorim od tebe”, “Hej” i mnoge druge, a  veći dio koncerta činili su hitovi s albuma “Bili smo raja” s pop  irock obradama pjesama ”Tugo, nesrećo”, “A i ti me iznevjeri”, “U meni jesen je”, “Bolje biti pijan nego star” i dr. Nisu izostali ni evegreeni “Ti si mi bila u svemu naj, naj” i “Život je maskenbal”. Pjesmu “Majske kiše” posvetili su pokojnom prijatelju Kemalu Montenu, čija se druga godišnjica smrti  obilježava upravo 21.01. 

Nakon koncerta, bend se družio s brojnim prijateljima i kolegama, a među njima su bili i Žika Jelić, iz Yu grupe, Dušan Vesić, poznati rock novinar,  etno glazbenik Radiša Teofilović, Dragan Andrić iz Pilota i mnogi drugi. 

S ulaskom u 2017., Teška industrija obilježava i 44 godine postojanja ovog dugovječnog sarajevskog benda, a Ivica Propadalo, frontman Teške industrije tim se povodom osvrnuo i na glazbene trendove u regiji.

“Pop i rock muzika je danas ugrožena i to u cijeloj regiji. Nastupilo je površno vrijeme u svim segmentima pa tako i u muzici. Više prolaze jeftini banalni tekstovi nego kvalitetni i ozbiljniji. Pokojni čika Duško Trifunović, a koji je autor većine ranih pjesama Teške industrije, ali i autor većine tekstova Bijelog Dugmeta, vjerojatno se okreće u grobu. Ali i ovaj naš koncert u Beogradu, a i uspjeh svih naših posljednjih singlova, pa tako i novog singla  Pratim te u stopu, pokazuju da nije sve tako crno! Mi smo bend koji živi za žive svirke i na njima najbolje pokazujemo svoju kvalitetu i razlog zašto trajemo na sceni!” kazao je Propadalo, kojeg je na koncertu bodrila i njegova odabranica, Beograđanka Dragana Todorović.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.