5.3.2017. 20:20
0
Maja Milinković održala koncert u Lisabonu pod nazivom “Fado é sorte”
Među zidinima najprominentnijeg monastira Sv. Jeronimu Lisabonu, u petak uveče 03.marta, Maja Milinković održala je svoj solistički koncert pod nazivom novog istoimenog albuma “Fado é sorte”.

U pratnji Pedro Pinhal (fado viola), Pedro Amendoeira (portugalska gitara) i Rodrigo Serrão (kontrabas) Maja Milinković je otvorila koncert citatom “Čovjek je veličine svoga sna” Fernanda Pessoe portugalskog poete i mislioca, a zatim sa fadom “Loucura” koji poručuje da smo svi krojači svoje sudbine, ali da bez osoba koje čine nas život i našu historiju ne bi bilo ni nas ni naše životne priče”. 

Puna  koncertna sala u sv. Jeronimu uživala je u 75 minutnim fado melodijama sa Majinog novog albuma “Sou a chuva” “Esta noite chora uma guitarra/Fado primeiro, tradicionalnim fadu, fadu Amalije Rodrigues “Lágrima”, “Barco Negro,”Estranha forma de vida” i sevdalinkama “Kraj tanana šadrvana” i “Jutros mi je ruža procvjetala”, samo su neke od tema sa koncertnog repertoara.

(Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.