10.7.2017. 14:36
0
Nastupom DJ Hardwella završen ovogodišnji muzički festival "Exit"
Nastupom DJ Hardwella na glavnoj pozornici Petrovaradinske tvrđave kod Novoga Sada u ponedjeljak rano ujutro završen je ovogodišnji muzički festival „Exit“ koji je posjetilo rekordnih preko 215.000 gostiju, prenijeli su vojvođanski mediji.

 Organizatori jednog od najboljih muzičkih festivala u Europi mogu biti više nego zadovoljni jer pored rekordnoga posjeta s punim pravom mogu reći da je 18. izdanje Exita bilo i, kada se pogleda lista sudionika, najkvalitetnije do sada jer je svaka od pet večeri obilovala nastupima najvećih svjetskih, regionalnih i domaćih zvijezda, zaključila je agencija Tanjug.

Usprkos dolasku rekordnog broja posjetitelje, među kojima prednjače mladi iz zapadne Europe, mediji nisu kao prethodnih godina zabilježili teže nesretne slučajeve, čak i pogibije, i incidente.

Petodnevni „Exit“ počeo nastupom riječkih indi-rokera "Jonathan", dok je glavni događaj otvorenja festivala bilo gostovanje benda "The Killers".

„Exit karavan“, kako da nazivaju mjesni mediji, poslije krstarenja od Umaga i „Sea Star“ festivala, preko Temišvara, odnosno „Revolution“ festivala i Novog Sada, seli se u Crnu Goru, odnosno u Budvu gdje će od 13. do 15. srpnja biti održan četvrti po redu „Sea Dance“ festival.

„Exit“ se počeo održavati devedesetih godina i međuvremenu je prerastao u jedan od najvećih muzičkih festivala ove regije.

(Fena / Haris Ahbabović)

ExitSrbija
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.