23.7.2017. 17:16
0
Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić nastupaju u Sarajevu: Radi se o muzici koja pokušava dodirnuti srca publike
Gitaristi Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić nastupit će večeras u okviru festivala "Baščaršijske noći", a publici obećavaju koncert i muziku punu emocija.

- Radi se o muzici koja pokušava dodirnuti srca publike, velikoj količini emocija na sceni. Nudimo publici ono što joj malo njih daje, a to je emitiranje emocija koje svima nama mnogo znače - istaknuo je za Fenu Stefanovski.

Makedonski kantautor i bivši gitarist sastava "Leb i sol" Vlatko Stefanovski iza sebe ima bogatu muzičku karijeru, ali ipak kaže da nikada nije imao ambicija za veliki uspjeh ili spektakularnu karijeru.

- Uživam svirati gitaru i volim to da radim u različitim kontekstima, od solo nastupa do simfonijskih orkestara. Volim svirati gitaru, bez obzira na to da li sam u sobi, na plaži, u studiju ili na koncertu. Kad si sa dobrim saradnicima, zadovoljstvo je i veće - naglasio je i najavio objavljivanje solo albuma.      

Upitan da prokomentira trenutnu muzički scenu kaže da to zahtijeva dublju analizu, primjećuje "jaku količinu turbo folka“ te dodaje da se on protiv toga bori na jedini način koji zna "a to je da sviram nešto drugo“.  

I Miroslav Tadić smatra da je vrijednost koncerta u muzici koja ima veliki ljudski element u sebi. Na sarajevskom koncertu nastupit će s dvije akustične gitare, a uglavnom se radi o makedonskom folkloru na njihov način.

- To je naš pristup tome, a ima veliki emotivni sadržaj. To je nešto što se ljudima ne nudi često. Za mene je nagrada kad osjetim da sam nekog dodirnuo pjesmom, čak i ako je to samo jedna osoba među hiljadu ljudi u publici - smatra on.

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić imaju dugogodišnju suradnju, a iako sviraju sličan materijal uvijek to čine na drugačiji način što opet zavisi od publike, atmosfere ili energije u prostoru u kojem nastupaju. Zato im, kako kažu, nikad nije dosadno da sviraju zajedno, a tu pozitivnu energiju prenose i na publiku.

Ovog ljeta sviraju samo tri koncerta. Prije sarajevskog bio je to koncert na Brijunima gdje su zapravo bili potpora Radi Šerbedžiji, a drugi u Dubrovniku svirali su u intimnijoj atmosferi.

Koncert u Bosanskom kulturnom centru smatraju posebnim jer se održava u koncertnom prostoru. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.