7.9.2017. 16:32
0
Zenički plesni par nastupiti će na Svjetskom prvenstvu u Rumuniji
Zenički plesni par Iman Ramadan i Almin Omerdić, članovi kluba "Shadows", nastupiti će početkom novembra na Svjetskom prvenstvu u latino plesovima u Rumuniji, na kojem će sudjelovati oko 150 parova iz cijelog svijeta.
"Kao klub osjećamo se posebno počastvovani što na prestižnom takmičenju imamo svoj par, koji je jedan dio priprema obavio u Hrvatskoj, a drugi dio ćemo održati u Zenici. Radi se o mladim natjecateljima koji rade duži niz godina i dobro je što su već uspjeli se plasirati na Svjetsko prvenstvo", rekao o nastupu trener Semir Šerić.

Mladi plesni par stekao je pravo nastupa na ovom svjetskom prvenstvu nakon osvajanja naslova prvaka Bosne i Hercegovine, a sam njihov plasman potvrđuje da se radi o izuzetno kvalitetnim plesačima. 

"Plesom se bavim već osam godina i izuzetno mi je zadovoljstvo i čast biti dio ovakvog takmičenja, što je plod našeg dugogodišnjeg truda i rada. Ponosna sam, jer jako malo parova ima priliku da ide na Svjetsko prvenstvo", kaže Iman Ramadan.

Za Almin Omerdić ovo je vrhunac dosadašnjeg rada i nastupa, a "uspjeh je plod dugogodišnjeg odricanja i truda". "

"Nadam se da ćemo ući u finale među 70 najboljih parova svijeta i tako postići veliki uspjeh za našu zemlju", kazao je Almin Omerdić.

Članovi Plesnog kluba "Shadows" očekuju da će imati podršku gradske vlasti i privrednih subjekata za odlazak na ovo prestižno takmičenje.

(Fena/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.