20.9.2017. 15:06
0
Za 10 nastupa za HDZ Nina Badrić dobila samo 10.000 eura
Hrvatska pjevačica Nina Badrić došla je jutros na zagrebački Županijski sud, gdje treba svjedočiti na ponovljenom suđenju za aferu “Fimi media”.

Riječ je o postupku u kojem su optuženi bivši premijer Ivo Sanader te HDZ, a USKOK ih tereti da su iz državnih poduzeća Hrvatske izvlačili novac kojim su se finansirali crni fondovi stranke te osobne potrebe Sanadera, piše “Večernji“.

Pjevačica je svjedočila i na prošlom suđenju kada je iskazivala kako i koliko joj je HDZ platio za pjevanje u jednoj od izbornih kampanja. Nina Badrić ostala je kod iskaza koji je dala na prvom suđenju.

Kazala je da je za 10 nastupa na kojima je pjevala dvije do tri pjesme dobila 10.000 eura.

Pojasnila je da je to njoj bio poslovni aranžman za koji je HDZ-u ispostavila fakture. Dogovorila je i dva samostalna nastupa za koje je fakture isporučila Hrvatskom dragovoljcu, a HDZ joj na to nije platio porez već je to morala, kako je rekla, učiniti sama.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.