20.11.2017. 14:05
0
U Budvi sviraju Bijelo dugme, Bajaga i Dubioza kolektiv: Gibonni i Željko Joksimović u Tivtu, Vlado Georgiev i Van Gogh u Herceg Novom
Novogodišnji programi i ponude crnogorskih gradova Budve, Tivta i Herceg Novog predstavljeni su danas u Sarajevu.

Kako je Feni kazala PR Turističke organizacije Budve Tijana Kotarac, posjetioce tog grada očekuje bogat program i zvučna muzička imena tokom četiri dana novogodišnjeg programa.

 - Bez obzira na to što je Budva ljetna turistička destinacija, uspjeli smo se postaviti kao jedna od vodećih turističkih destinacija u regionu i tokom zimskog perioda. Ove godine imamo četiri dana programa osmišljenog za sve generacije – kazala je Kotarac.

Posjetioce Budve 29. decembra zabavljat će 'Hladno pivo' i 'S.A.R.S', 30. decembra Bajaga i Instruktori,  31. decembra nastupit će 'Queen Symphony' i proslavljeni bend 'Bijelo dugme', a 1. januara 'Elemental' i 'Dubioza Kolektiv'.

Kotarac dodaje da je BiH važno turističko tržište za Budvu, jer su građani BiH treći po broju noćenja u tom gradu.

Novogodišnju turističku ponudu Tivta predstavila je Tamara Krstović koja ističe da je taj grad pripremio petnaestodnevni program koji počinje 25. decembra 2017., a završava 7. januara 2018. godine.

- Program počinje božićnim bazarom, a svakog dana posjetioci će moći uživati u muzičkoj večeri. Velika regionalna zvijezda Gibonni nastupit će 31. decembra, dan kasnije pripremljen je koncert Željka Joksimovića, dok 2. januara posjetioci će moći uživati u koncertu Nede Ukraden – kazala je Krstović.

Turističku ponudu Herceg Novog predstavio je Dalibor Vuković koji naglašava da posjetioce i ove godine očekuje bogat novogodišnji program.

- Program počinje 30. decembra dječijom novom godinom, a za novogodišnju noć bend 'Senkina Đeca' i Vlado Georgijev. Prvog dana 2018. godine bit će organizirana rock večer s bendovima 'Sinhro' i 'Van Gogh'. Lokanli bubnjar Dragoljub Đuričić i 'Tropico Band' svoje nastupe će imati 2. januara -  rekao je Vuković.

Dodaje da će za doček Nove godine piće biti besplatno na glavnom trgu, a posjetiocima iz BiH neće biti naplaćena putarina.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.