12.12.2017. 8:40
0
Iznenada preminuo bubnjar Psihomodo popa, Tigran Kalebota
Tigran Kalebota, bubnjar Psihomodo popa, iznenada je preminuo u ponedjeljak u 54. godini, navodi se na facebook stranici te grupe.

"Dragi svi, iznenada nas je napustio naš bubnjar i veliki prijatelj Tigran Kalebota. U prevelikom smo šoku. Molimo za razumjevanje dok ne dođemo k sebi", stoji na službenoj facebook stranici Psihomodo popa.

Kako navode hrvatski mediji, Kalebota je prije deset dana proslavio je 53. rođendan, a danas popodne javljeno je kako se odjednom srušio i preminuo. Kalebota je bio jedan od osnivača popularne grupe Psihomodo pop, s kojim je dijelio pozornicu od 1983. godine.

Kalebota je od 1981. do 1983. zajedno s gitaristom Smiljanom Paradiš Šparkom svirao u grupi Neron, a dolaskom Davora Gobca u band 1983., grupa Neron mijenja ime u Psihomodo pop.

Kalebota se 1985. kao ton majstor zaposlio na tadašnjoj televiziji Zagreb, a 1996. godine dao je otkaz na HTV-u i posvetio se samo grupi. U njoj se, osim sviranjem, bavio i produkcijom i režijom video spotova. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.