25.12.2017. 15:45
0
Popularna Lorde neće pjevati u Izraelu zbog odnosa izraelskih vlastima prema Palestincima
Novozelandska muzička zvijezda, Lorde, otkazala je svoj nastup u Izraelu zakazan za naredno ljeto, nakon poziva propalestinskih aktivista da to učini, prenosi N1.

Piše: Haris Ahbabović

Dvostruka dobitnica Grammyja je u saopštenju navela da je trenutno najbolja odluka otkazati koncert u Tel Avivu zakazan za juni 2018. godine, koji je najavljen početkom ovog mjeseca.

Lorde se time pridružila umjetnicima poput Rogera Watersa, Lauryn Hill i Elvisa Costella koji su takođe otkazali nastupe u Izraelu u znak protesta zbog tretmana izraelskih vlasti prema Palestincima, prenosi N1.

"Nisam preponosna da priznam kako nisam donijela ispravnu odluku u ovome", istakla je Lorde misleći na prvobitnu odluku da održi koncert.

Izraelska ministrica kulture Miri Regev izjavila je kako se nada da će Lorde razmotriti svoju odluku.

Povodom otkazivanja koncerta u Tel Avivu oglasili su se i organizatori, navodeći kako mladoj pjevačici "opraštaju".

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.