21.4.2018. 11:30
0
Prerana smrt DJ Aviciija: Priča o mladosti, slavi, bogatstvu i tužnom kraju
Švedski DJ Avicii, pravim imenom Tim Bergling, umro je sa samo 28 godina, što je u muzičkom svijetu izazvalo pravi šok.i je imao mnogo šta da kaže.

Bilo je veoma ludo putovanje. Počeo sam sa 16 godina, a na prvu turneju sam otišao sa 18. Od tada sam 100 posto posvećen. Kada se osvrnem na svoj život, pomislim: “Vau, da li sam ja to uradio?”, na neki način bio je to najbolji period, ali je došao uz cijenu – mnogo stresa i anksioznosti. Ipak, to je bilo najbolje putovanje mog života – rekao je Avicii tokom intervjua za magazin “Billboard” 2016.

Iste godine iz zdravstvenih razloga, preciznije akutnog pankreatitisa, povukao se sa javne scene i nije više nastupao. Vjeruje se da je bolest djelimično izazvana i zbog prekomernog konzumiranja alkohola, piše “Guardian” i dodaje da su Berglingu 2014. godine uklonjeni žučna kesa i slijepo crijevo. Slavni DJ ranije se borio sa ovisnošću i dva puta je hospitalizovan zbog problema sa alkoholom. Ipak, tokom intervjua za magazin “GQ” izjavio je da nikada nije uzeo drogu MDMA ili Moli za koju se zna da je popularna među ljudima koji vole njegovu muziku.

– Mislim, želio bih da uzmem, ali se pomalo plašim svega od čega imate osjećaj da gubite kontrolu – rekao je tada, navodi “Daily Mail”.

Svakako, bez sumnje se može reći da je Avicii bio pionir savremenog elektronskog pokreta i jedan od rijetkih DJ-eva sposobnih za turneju po cijeloj planeti. Dešavalo se da zaradi i 250.000 dolara za noć kada je puštao muziku na rasprodatim nastupima, a jednom ga je magazin “Forbes” imenovao za najplaćenijeg DJ-a.

Iako je prestao nastupati, on je u studiju nastavio kreirati pjesme sa brojnim svjetski popularnim muzičarima poput Madonne i grupe Coldplay. Osvojio je dvije MTV nagrade, jednu Billboard i dva puta je nominovan za Grammy. Vijest o njegovoj smrti stigla je samo nekoliko dana nakon što je nominovan za Billboard nagradu u kategoriji najbolji dance/elektronski album za “Avicii (01)” koji je objavio u augustu prošle godine.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.